Kategorija proizvoda

Vrući proizvodi

Novosti

Koliko znate o PH vrednosti tekstilnih tkanina?
Jun 15, 2018

Koliko znate o pH vrednosti tekstilnih tkanina?

PH vrednost tekstila se odnosi na preostali sadržaj kiseline i alkalije u tkaninama, što je jedan od ograničenih pokazatelja štetnih supstanci koje utiču na ljudsko zdravlje. Nacionalni standard GB18401-2010 "osnovna tehnička specifikacija za nacionalne tekstilne proizvode" predviđa da pH vrijednost tekstilnih proizvoda za dojenčad i direktno izložena koži treba kontrolisati sa 4 na 8,5. PH vrednost tekstilnih proizvoda koji nisu direktno izloženi koži treba kontrolisati od 4 do 9. Ako proizvode treba tretirati u sledećoj tehnologiji obrade, pH vrednost se može opustiti do 4 .. Između 0 i 10.5.

Generalno, pH čove kože je između 5,5 i 7 i slabo je kisel. Visoka pH vrednost tekstila će uništiti slabu kiselu sredinu na površini kože ljudskog tela, izazvati svrab, i učiniti kožu ranjivom na druge patogene bakterije i čak izazvati dermatitis i druge simptome.

Osim toga, visoka ili niska pH vrednost tkanine olakšavaće oštećenje tkanine tokom skladištenja. Može se videti da pH vrednost tekstilnih proizvoda nije samo blisko povezana sa zdravljem potrošača, već je usko povezana sa kvalitetom tekstilnih proizvoda.


  • QR CODE
  • facebook